arrow

Czynniki zwiększające poziom cholesterolu

użycie diety niskocholesterolowej. Podniosły poziom złego cholesterolu można oficjalnie zatwierdzić za chorobę cywilizacyjną. Coraz nie tak dawno dotyczyła ona jednostek starszych wiekiem i tych mających predyspozycje genetyczne. W niniejszych okresach obfity rząd cholesterolu występuje obok coraz młodszych ludźmi, jakich cechuje siedzący modus istnienia, szkodliwe odżywianie się, zaganianie jednakowych dni w profesji, jakim druhów szeroka ilość stresu. więcej »


arrow

Skąd się bierze nadmiar cholesterolu?

Elementów niebezpieczeństwa choroby miażdżycowej jest więcej, ale zbyteczny cholesterol jest na pierwszym miejscu. Najbardziej zagrożone są jednostki bolesne, otyłe z podwyższonym poziomem cholesterolu i trójglicerydów, z nadciśnieniem tętniczym. więcej »



arrow

Podwyższony cholesterol

Kurdziel, FHU Medica, „Konsumujemy bez cholesterolu”, Z. Narbut, Oficyna Wydawnicza ABA, „Dieta obniżająca stan cholesterolu”, C. France, Wyd. Claudia, „Kalorie węglowodany cholesterol”, M. Schueneman, Twój Styl, „Dieta w chorobach serca”, M. więcej »


arrow

LDL – zły cholesterol

LDL – Nędzny Cholesterol. Wiele słucha się oraz opowiada o tym, gdy cholesterol negatywnie ingeruje na pracę naszego systemu a koreluje z występowaniem niektórych choroby. Tymczasem, za takie postępowanie naszego ciała solenny jest jeden stwierdzony typ cholesterolu – LDL (Low density lipoproteins), oznaczany niepowszechnie „złym” cholesterolem, czy cholesterol o małej konsystencji. więcej »


arrow

Cholesterol oraz choroby układu krążenia

Choroby serca w tym miażdżyca to jedne z najbardziej ogólnoświatowych oraz niebezpiecznych choroby. Mimo, iż boryka się z nimi suty odsetek ludności, to chociaż ich przebieganie jest coraz częstsze – w wielu przykładach ukończą się one zgonem. więcej »